Animaatiovideoiden edut verrattuna tavallisiin videoihin

 

Kuulemme usein kiinnostuneilta asiakkailta ja yrittäjiltä, että he epäröivät tilata animaatiovideon: Tavalliset videot ovat värikkäitä, emotionaalisia ja voit näyttää tuotteet ja palvelut ”livenä”.  Mutta voitte tehdä kaiken tämän myös animaatio- tai piirretyllä videolla. Tärkeää on se, mitä tavoitteita seuraatte ja mitä haluatte lopulta välittää katsojille. Lisäksi animaatiovideoilla on vielä muita etuja, mitä tavallinen video ei voi tarjota.

Animaatiovideoiden TOP 7 edut:

1. Animaatiot ovat ajattomia ja niillä on pitkä elinkaari
Ei ole väliä onko kyseessä halpa tai kallis elokuva-spotti: Vanha mainoselokuva, esimerkiksi 70 luvulta on yksinkertaisesti vanhentunut ja sitä ei näytetä mielellään uudelleen. Jopa videot 90-luvulta näyttävät jo nykyään ”oldschoolilta”. Animaatiovideot taas ovat ajattomia, ja jos jokin videossa on vanhentunutta, voitte muokata sen jälkikäteen.

2. Visuaalisesti vaikuttavampia
Aikana jolloin informaatiota tulvii joka puolelta on yhä vaikeampaa välittää oikeita viestejä. Tavallisissa filmeissä, kuten myös oikeassa elämässä vastaanotamme liikaa
erilaisia viestejä visuaalisella tasolla: kylttejä, mainoksia, neuvoja, ihmisiä, liikennettä jne. Ihminen on hukkua kaikkeen visuaaliseen informaatiotulvaan, ja voi sisäistää vain pienen prosenttimäärän kaikesta informaatiosta. Animaatio taas voi välittää yksinkertaisen ja fokusoidun viestin katsojalle jolloin tarina välittyy paremmin ja selkeämmin.

3. Halvemmat tuotantokustannukset
Animaatiovideolla ei synny lainkaan kuvaamiskustannuksia, jotka voivat olla todella suuret: Näyttelijöiden palkat, kuvausryhmä ja luvat kuvata tietyssä paikassa.  Lisäksi tavallisien filmien kalliit kohtaukset kuten räjähdykset, helikopterilennot tai toimintakohtaukset voidaan toteuttaa helposti ja edullisesti animaatiolla.

4. Abstraktien ideoiden helpompi selittäminen
Varsinkin kun on kyseessä yritysvideon tekeminen, joihin sisällytetään prosessikuvauksia ja monimutkaisia rakenteita tai taustatietoa tekniikasta, tieteestä tai IT-alasta. Animaatioilla voidaan kuvata abstrakteja prosesseja selkeämmin kuin tavallisessa filmissä käyttämällä erilaisia muotoja, värejä, vaiheita, numeroita jne.Screenshot 2016-07-05 17.27.46

5. Statistiikat ja grafiikat voidaan esittää paremmin
Jos haluatte sisällyttää yritysvideoonne faktoja ja lukuja se on todella vaikeaa oikealla elokuvalla. Mikään ei ole niin komeaa kuin voimakkaat luvut esitettynä selkeinä kuvina dynaamisessa ja emotionaalisessa animaatiovideossa.

6. Voi muuttaa jälkikäteen
Ykköskohdan lisäksi on myös luonnollisesti monia muita syitä miksi yritykset haluavat muuttaa videoita jälkikäteen.  Yrityksen uusi nimi, muutos tuotteessa tai lisäys tuotteeseen, uusia kieliä tai yrityksen uusi ilme voivat olla syitä tarpeellisille muutoksille jälkikäteen. Kaikki nämä muutokset onnistuvat helposti animaatiovideolla.

Im Nachhinein änderbar


7. Animaatiovideo on kansainvälisempi

Jos olette nähneet aasialaisia kamppailuelokuvia tai venäläisiä mainoksia tiedätte varmasti mitä tarkoitamme.  Näyttelijöiden ulkonäkö, vaatetus ja kuvauspaikka heijastavat paljon kuvauspaikan sijaintia ja paikallista kulttuuria.  Tämä voi olla hienoa, mutta jos halutaan voittaa ja vakuuttaa asiakkaita kansainvälisellä tasolla se voi olla esteenä.  Animaatiovideoilla voitte luoda neutraaleja hahmoja ja esineitä ja puhutella niin monia kulttuureja kuin haluatte.

Luonnollisesti myös tavallisilla videoilla on omat hyvät puolensa ja ne ovat myös varmasti tehokkaita markkinoinnissa. Mutta viime kädessä kaikki riippuu tavoitteistanne, aikomuksistanne ja arvoistanne, joita haluatte välittää, ja kuten myös budjetistanne jonka olette valmis käyttämään videomarkkinointiin.