Kuinka mainostan omaa videotani tehokkaammin? Markkinointivinkkejä yritysvideolle

Olette käyttäneet paljon rahaa yritysvideon, selitysvideon, tuotevideon tai jonkin muun videon tuottamiseen. Entä nyt? Mitä teette seuraavaksi? Laitatteko videon kotisivujenne etusivulle? Julkaisetteko videon Facebookissa?

Annamme teille nyt muutamia vinkkejä siitä, miten voitte tehdä videosta tunnetumman paljon nopeammin ja kuinka voitte saavuttaa samalla paremman myynnin ja konversioasteen.

1. Ladatkaa videonne YouTubeen oikein

YouTube on Facebookin jälkeen laajimmin käytetty sosiaalinen media ja jolla on suuri vaikutus hakukoneoptimointiin ja Googlen hakutuloksiin. Yli miljardi ihmistä vierailee YouTubessa kuukausittain. Mutta pelkkä videon lataaminen ei riitä hyvään markkinointiin. Alla muutama vinkki jotka kannattaa huomioida videota ladatessa:

– Oikea otsikko: Valitkaa otsikko joka on kiinnostava, lupaava, hauska, ovela tai provosoiva. Jos otsikko kuulostaa tylsältä, kukaan ei katso videota, eikä ole väliä kuinka hyvä itse video on.

– Videon kuvaus: Lisätkää videolle kuvaus. Selittäkää lyhyesti mistä videossa on kysymys. Käyttäkää tässä kohtaa jo niin paljon kuin mahdollista hakukoneoptimoinnin avainsanoja ja tunnisteita. Lisätkää linkki tuotteeseenne tai kotisivuunne. Tämä teksti parantaa videonne sijoittumista ja löytymistä Googlesta ja YouTubesta.

– Valitkaa sopiva esikatselukuva: Kun lataatte videon, YouTube ehdottaa teille kolme eri esikatselukuvaa videoltanne. Valitkaa se kuva mikä puhuttelee parhaiten kohderyhmäänne.

Jos mikään ehdotetuista kuvista ei ole sopiva tai haluatte esikatseluun Logonne tai tekstiä, voitte ladata myös oman tiedoston esikatselukuvaksi.

2. Lisätkää videonne oikeisiin kohtiin kotisivuillanne

Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on liittää videonne teidän omille nettisivuillenne. Tälläkin on positiivinen vaikutus videonne löytymiseen Google haussa ja video tuo lukijan automaattisesti kotisivuillenne. Mutta tärkeintä on videon oikea sijoittelu kotisivuillenne, jotta se saavuttaa oikean vastaanottajan.

– Etusivu: Jos kyseessä on yritysvideo, joka selittää yleisesti yrityksenne toiminnan, teidän pitäisi integroida video suoraan etusivullenne.

– Tuote- tai palvelusivu: Jos kyseessä on tuotevideo tai tiiminne palveluita kuvaava video, laittakaa video tuotesivullenne tai sivulle jossa kerrotte palveluistanne.

 – Aloitussivu: Jos kyseessä on kampanjaan tai tiettyyn kohderyhmään liittyvä video, suositellaan käyttämään erityisesti sitä varten luotua aloitussivua. Aloitussivulla on kätevää markkinoida tiettyä kampanjaa.

 – Verkkokauppa: Jos teillä on verkkokauppa laittakaa videonne myös sinne. Tuotteita joille on tuotevideo, ostetaan paljon enemmän, kuin tuotteita joilla on pelkkä tekstikuvaus.

3. Laittakaa videonne sosiaalisen median kanaviinne. Mitä enemmän kanavia sen parempi.

Sosiaalisessa mediassa jakaminen on täydellinen hakukoneoptimoinnin työkalu erityisesti videomarkkinoinnissa. Mitä enemmän fanisivuja ja julkaisuja eri portaaleissa sen parempi.

Kuitenkaan kanavia ei kannata tehdä liikaa, jos niitä ei pystytä ylläpitämään jatkossa. Siksi suosittelemme aktiiviseen videomarkkinointistrategiaan YouTuben lisäksi seuraavia kanavia:

Facebook
1. Jakakaa videonne Facebookissa. Käyttäkää tiettyjä avainsanoja tägätäksenne yrityksenne tai tuotteenne ja lisätkää linkki kotisivuillenne.

2. Mainostakaa videojulkaisuanne saadaksenne lisää toimintaa ja näkyvyyttä sivuillenne.

Twitter
1. Twiittailkaa videostanne. Lisätkää Hashtagejä ja linkkejä sekä tuotetietoja.
2. Pyytäkää seuraajianne twiittailemaan postauksianne eteenpäin.

LinkedIn 

1. Haluatteko houkutella erityisesti yritysasiakkaita? Jakakaa video LinkedIn ryhmissä, jotka vastaavat videonne sisältöä tai sopivat kohderyhmäänne.

2. Kommentoikaa ryhmissä ja yrittäkää luoda neutraaleja keskusteluja tuotteestanne antamalla neuvoja ja ohjeita koskien tuotettanne.

Pinterest
1. Luokaa Pinterest taulu. Pinterestissä voitte integroida helposti YouTube videoita Pinterest taulullesi. Luokaa erillinen taulu pelkästään YouTube-kanavallenne. Kun valitsette nimeä taulullenne, ottakaa huomioon hakukoneoptimoinnin avainsanat.

2. Upottakaa video. Menkää YouTubeen ja kopioikaa videonne ”Upota”-linkki, joka löytyy videon alapuolelta ”Jaa”-kohdan alta. Tehkää tälle linkille Pinterestissä uusi ”PIN”. Lisätkää tämä ”PIN” taulullenne. Lisätkää sitten linkkejä ja Hashtägejä taulun kuvaukseen.

4. Levittäkää videota foorumeilla ja yhteisöissä

Videostanne on tullut onnistunut ja palvelunne, jotka kuvataan videolla, pitäisi saada vielä kohderyhmänne tietoisuuteen. Jakakaa tällöin videotanne foorumeilla ja yhteisöissä, jotka vastaavat videonne kohderyhmää.

– Arvostelusivustot: Onko olemassa arvostelusivustoja, joissa tuotteenne on arvosteltu? Lisätkää sinne videonne tai vähintään linkki videoonne. Tämä lisää luottamusta asiakkaisiin jotka ovat juuri etsimässä arvosteluita tuotteestanne.

– Foorumit ja yhteisöt: Etsi kohderyhmäänne sopivia foorumeita tarkoilla hakusanoilla – esimerkiksi sillä asiakkaan ongelmalla, jonka haluatte ratkaista – näin voitte antaa foorumilla vastauksen ongelmaan ja linkittää vastaukseen myös kotisivunne tai videon.

On olemassa myös muita keinoja, joilla voitte saavuttaa enemmän klikkauksia, paremman konversioasteen ja korkeamman sijoituksen hakukoneissa.

Integroikaa video uutiskirjeeseenne tai näyttäkää videota messuilla tai muussa markkinointitapahtumassa. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, joita voimme suositella.

Kuten monesti elämässä, myös videomarkkinoinnissa tarvitsette myös hieman omaa panostusta menestyäksenne. Älkää antako hienon videonne mennä hukkaan, vaan jakakaa sitä eteenpäin, niin paljon kuin mahdollista.

Saadaksenne ammattimaista apua markkinointinne tukemiseen ottakaa meihin yhteyttä. Autamme teitä mielellämme.