Videomarkkinointi: Näin markkinoitte yritysvideotanne ja luotte viraalivaikutuksen

 

Oletteko suunnittelemassa omaa yritysvideota tai selitysvideota teidän tuotteellenne ja merkillenne? Vai oletteko jo tuottaneet videon ja etsitte nyt hyvää markkinointistrategiaa?

Tällöin on tärkeää, että videonne on huolellisesti suunniteltu, videonne puhuttelee kohderyhmäänne ja teidän arvonne ja viestinne välittyy tavalla, jolla asiakas ymmärtää sen hyvin. Lisäksi teidän täytyy luottaa sataprosenttisesti videoonne.

Videon tuottamisella saavutetaan vasta videomarkkinoinnin perusta. Sen jälkeen videon täytyy vielä valloittaa maailma!

Kun olette saaneet valmiin selitysvideon tai yritysvideon, voitte alkaa levittämään sitä. Markkinointikulut ja videomarkkinointikulut voivat tuntua loputtomilta. Voitte kuitenkin jo pienillä keinoilla luoda suuria vaikutuksia, jotka leviävät viraalivaikutuksen ansiosta. Jakakaa viestiänne joka paikassa ja hankkikaa näin asiakkaat kotisivuillenne, tuotteenne tai palvelunne luokse.

Alta löydätte hyödyllisiä asiantuntijoiden vinkkejä, jotka voivat auttaa teitä kasvamaan ja saamaan uusia asiakkaita videomarkkinointinne viraalivaikutuksen avulla.

 

1. Jakakaa videota sosiaalisessa mediassa // Virtuaalista suusta-suuhun propagandaa

– Selitysvideot Sosiaalisen median profiileissa: Laittakaa videonne seuraavaksi sosiaalisen median profiileihin ”Tietoja” tai ”Videot” kohtien alle.

– Selitysvideot julkaisuina: Seuraavaksi voitte julkaista uuden videonne status päivityksenä faneillenne ja seuraajillenne. Kirjoittakaa videolle lyhyt kuvaus ja ladatkaa video Facebookkiin. Voitte myös liittää videolinkin YouTubeen tai johonkin muuhun videoportaaliin. Joka tapauksessa videon lataaminen on järkevää myös SEO-teknisessä mielessä, kun selitysvideon lataa Facebookkiin saa Googlessa ja muissa hakukoneissa paremman hakusijoituksen. Voitte julkaista YouTube-linkin myös myöhemmin.

 

 

– Videon esikatselun optimointi: Facebookissa on mahdollista valita videolle esikatselukuva. Valitkaa mieluiten kuva, joka näyttää jonkin hahmon läheltä. On huomattu, että tällaiset kuvat herättävät parhaiten asiakkaiden mielenkiinnon. Facebook-fanisi voivat nyt katsoa, kommentoida ja jakaa videota.

– Kommentointi ja linkkien lisääminen: Pysykää aktiivisena ja kommentoikaa muiden Facebook käyttäjien julkaisuja. Näin saatte yrityksenne sivuille huomiota ja on todennäköisempää, että videonne leviää nopeasti netissä. Yrittäkää rakentaa suuri Facebook yhteisö.

– Facebook mainokset: : Voitte lisätä yritysvideonne Facebookkiin kohderyhmä-orientoituneena mainoksena, jotta uudet ”ei-vielä-fanit” tutustuvat myös yritykseenne.

 

2. Jakakaa videotanne monissa videoportaaleissa

Ladatkaa videonne mahdollisimman moniin videoportaaleihin kuten YouTube, Vimeo jne. Google rakastaa, kun sama sisältö on julkaistu monilla eri sivustoilla. Tämä parantaa Googlen ja muiden hakukoneiden hakusijoitustanne.

 

3. Laittakaa tuotevideonne keskeiselle paikalle myyntisivullanne

Luokaa aloitussivu johon integroitte videonne keskelle sivua ensimmäiseksi kontaktiksi. Aloitussivun tyyli ja kohdennettu viestintä riippuu siitä, minkälaiset tavoitteet teillä on videon suhteen ja minkälaisen kehotuksen toiminnalle olette sisällyttäneet videoon. Esimerkiksi jos teillä on tuote, jota haluatte mainostaa videolla. Sisällyttäkää videoon hyviä myyntiargumentteja ja kehotuksia: ”Osta nyt meiltä parasta laatua!”. Lisätkää linkki videoon myös tuotesivulle ja ostoskoriin.

 

4. Luokaa oma YouTube-kanava ja yhteisö

YouTube on edelleen suosituin videoportaali ja Googlen jälkeen toiseksi suurin hakukone. Jos haluatte tulla löydetyksi, teidän on oltava esillä YouTubessa ja toimia siellä myös aktiivisesti.

-Jos teillä ei ole vielä omaa YouTube-kanavaa, voitte luoda kanavan ja ladata sinne kaikki videonne ja muokata profiilinne persoonalliseksi. Voitte tehdä Firmanne logosta taustakuvan, lisätä yrityksenne värit ja laittaa profiilikuvan.

– Videoidenne suosio määritellään seuraajien, kommenttien ja tykkäyksien määrästä. Täten kannattaa pysyä aktiivisena ja olla vuorovaikutuksessa fanienne kanssa. Parasta on luoda faniyhteisö, joka levittää videoitanne itsekseen. Vastatkaa fanienne kommentteihin. Voitte myös kommentoida muiden videoita ja seurata muita YouTube kanavia. Näin saatte myös enemmän julkisuutta videoillenne.

 

5. Pysykää aktiivisena ja kysykää mielipiteitä

Voitte pyytää Facebookissa, Twitterissä ja sähköpostilla kehuja, kritiikkiä tai kommentteja asiakkailtanne tai yleisöltänne. Tämä ei pelkästään herätä huomiota vaan luo myös elävän ja interaktiivisen viestinnän asiakkaidenne ja yleisönne kanssa.

 

6. Päivittäkää statuksianne sosiaalisen median profiileissa.

Portaaleissa kuten LinkedIn, Skype tai Facebookin yrityssivuilla voitte muuttaa pysyvän statuksenne. Voitte kirjoittaa esimerkiksi: ” Tässä on yrityksemme uusi esittelyvideo – klikatkaa tästä…”.

 

7. Videomarkkinointiin Offline-Online yhteys QR-koodeilla.

Lisätkää videonne seuraavaan käyntikorttiinne. Luokaa QR-koodi ja tulostakaa se käyntikorttiinne. Millä tahansa älypuhelimella pääsee tällöin nopeasti selitysvideoonne. QR-koodit on saatavilla myös värillisinä ja integroiduilla kuvilla. Ilmainen QR-koodien tarjoaja on esimerkiksi gr-koodit.fi.

 

8. Lähettäkää videonne sähköpostitse

Käyttäkää sähköpostimarkkinointia esimerkiksi Creamailerin avulla ja luokaa joukkosähköposteja tai automaattisia sähköposteja, jotka lähetetään automaattisesti potentiaalisille asiakkaille tervehdysviestinä, jossa on teidän videonne. Kun olette asettaneet sähköpostimarkkinoinnin toimimaan, kaikki sujuu automaattisesti ilman jatkotoimenpiteitä.

 

9. Antakaa Selitysvideonne lahjaksi

Voitte käyttää videotanne markkinointimateriaalina asiakkaillenne ja liikekumppaneillenne tapahtumissa, työpajoissa, messuilla tai konferensseissa. Voitte antaa videon kiitoslahjana esimerkiksi USB-tikulla.

Jos tarvitsette apua videomarkkinoinnissa tai haluatte yksinkertaisesti ulkoistaa sen, ottakaa yhteyttä meihin.

Olemme täällä teitä varten.

Katsokaa tästä valmistuneita projektejamme