Viisi yleisintä virhettä selitys- tai yritysvideon luomisessa

 

Melkein jokaisella yrityksellä on nykyään yritysvideo tai niin sanottu selitysvideo. Olipa kyseessä selitysvideo laajalle tai monimutkaiselle tuotevalikoimalle, erityiselle markkina- tai palveluprosessille tai merkkikohtaiselle kampanjalle, visuaalisen viestinnän maailma kukoistaa nykypäivänä. 

Kuitenkaan jokainen video ei tarkoita automaattisesti myynnin kasvua, korkeampaa vaihtokurssia tai -liikennettä kotisivuilla. Tarvitaan kohdennettu lähestymistapa ja rautaista osaamista. Videotuotanto ei ole halpaa, eikä mainoskampanjaa voi vaihtaa kesken kaiken jos video ei toimi. Tämän takia on elintärkeää, että video on tehty hyvin. Kokemuksemme mukaan asiakkaat tekevät usein samoja virheitä, joista voimme oppia. Haluamme esitellä tässä viisi yleisintä virhettä Selitysvideon luomisessa:

 

Strategie1. Konkreettinen viesti ei välity

Kohderyhmän pitäisi tuntea tulleensa puhutelluksi. Minkä ongelman ratkaisette heille? Puhukaa suoraan kohderyhmälle. Esimerkiksi hahmon avulla joka edustaa videon yleisöä ja johon katsojat voivat samaistua. Puhukaa konkreettisesta ongelmasta ja näyttäkää miksi ja miten te voitte ratkaista tämän ongelman.

 

Erklärungsvideos: hilfreiche Tipps2. Liikaa teknisiä termejä

Meillä on usein tapana käyttää työssämme tarkoituksenmukaisia teknisiä ja vieraita sanoja. Haluatte luonnollisesti kuulostaa asiantuntevalta myös asiakkaidesi edessä. Heidän täytyisi tietää, että olette asiantuntija alallanne. Mutta teidän täytyy varoa käyttämästä liikaa vieraita ja teknisiä sanoja tai lyhenteitä, joita asiakkaat eivät usein ymmärrä. Näin videon teko voi kostautua ja kukaan ei ymmärrä mitä haluatte sanoa. Yrittäkää siis käyttää asiakkaillenne ja yleisöllenne yksinkertaista ja ymmärrettävää kieltä. Näin saavutatte videollenne mahdollisimman laajan katsojamäärän.

 

Handlung3. Liian tylsä toteutus:

Pitäkää kiinni tarinan punaisesta langasta sekä jännittävästä toteutuksesta. Sen lisäksi houkutteleva ja ytimekäs aloitus on tärkeää, sen jälkeen ongelma ja sen ratkaisu selitettynä tiivistetysti. Videon lopussa on oltava onnellinen loppu, jossa näytetään kuinka teidän tuote teki asiakkaasta onnellisen ja tyytyväisen. Puheen ja visuaalisten keinojen pitäisi olla humoristisia, eläviä, innovatiivisia, älykkäitä, moderneja ja tietysti puhutella kohderyhmää.

 

Emotionen4. Ei näytetä tunteita:

Useimmat päätöksistämme tehdään aivojen emotionaalisella osalla. Jos video on hyvin informatiivinen ja faktapohjainen, ilman että se saavuttaa tai koskettaa asiakasta ja hänen ongelmiaan, video todennäköisesti unohtuu tai sitä ei koskaan edes katsota loppuun asti.

 

Aufforderung5. Videon lopusta puuttuu kehotus toimia:

Videon loppuun on hyvä tehdä kehotus asiakkaalle. Kertokaa asiakkaalle konkreettisesti mitä haluatte hänen tekevän. Esim. ”Vierailkaa kotisivuillamme tai nettikaupassamme”, ”Tilatkaa tuote tästä”, ”Ottakaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella” tai ”Soittakaa ja varatkaa tapaaminen meiltä jo tänään”.
Näiden viiden tekijän lisäksi on tietysti muitakin tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat tuleeko videosta onnistunut vai ei. Siksi annamme asiakkaillemme tilauksen alussa kyselylomakkeen, jonka tarkoilla kysymyksillä tiedämme mitä asiakas haluaa saavuttaa videolla. Luomme myös yhteistyössä asiakkaan kanssa kuvakäsikirjoituksen ja lopulta täydellisen Selitysvideon. Jos teillä on kysyttävää, ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse, palvelemme teitä mielellämme.